Novice

Z objavo DIVINIH novic opozarjamo na javne predstavitve, razstave, projekcije, sodelovanje na mednarodnih prizoriščih in druge zanimive dogodke, pri katerih sodelujejo video umetnice in umetniki, ki so svoja dela vključili v arhiv Postaja DIVA. Predstavljamo tudi tiste dogodke, ki jih organizira Postaja DIVA (SCCA-Ljubljana), da bi razširjali poznavanje video umetnosti v lokalnem in mednarodnem prostoru.

 
Razstava Projicirani pogledi v Strasbourgu - 31. jan. 2018

V galeriji Espace Apollonia v Strasbourgu smo uspešno odprli razstavo Projicirani pogledi. Od urbane umetnosti do fikcije in distopije kuratorke Barbare Borčić (26. januar-25. februar 2018). Izbrana dela se vežejo na tematiko urbanega in javnega prostora v vsakdanji, utopični in distopični razsežnosti. Dobili smo že prvo medijsko objavo na TV Alsace20, sledi še katalog širšega projekta e.city – Ljubljana.

Izbor 19 video del umetnikov in umetnic je nastal na podlagi del iz arhiva Postaja DIVA: Mateja Bučar, Ana Čigon, Luka Dekleva in Luka Prinčič, Inštitut Egon March, Neven Korda, Marko A. Kovačič, Zmago Lenardič, Andrej Lupinc, Anja Medved in Nadja Velušček, Amir Muratović, Nataša Prosenc Stearns, Mojca Marija Pungerčar, Sašo Sedlaček, Miha Vipotnik.

V okviru sklepnega dogodka projekta e.city–Ljubljana, ki ga vodi organizacija za evropske umetnostne izmenjave Apollonia, je dobro obiskana otvoritev razstave sledila odprtju instalacije Mihe Štruklja z naslovom Skica za paviljon v paviljonu bivšega dvorca, danes sedeža Lieu d’Europe, kjer je bil tudi performans Čaj za pet Neje Tomšič. Obiskovalke in obiskovalci so si z zanimanjem ogledovali video dela in živahno komentirali. Veseli smo, da smo bili deležni pohval tudi s strani pomembnega francoskega video umetnika Roberta Cahena in organizatorjev, direktorja Dimitrisa Konstantinidisa in projektne vodje Darie Evdokimove. Hvala vsej ekipi za profesionalno izvedbo in prijetno druženje. več

Zapri Prijavi se kot član
 
Uporabniško ime
Geslo
Remember me