IvAn
IvAn - IvAn
Ime: IvAn
Št. del: 1
Člani/ce: Iva Tratnik, Andreja Džakušič
Države: Slovenija
Od: 2017

 
OPIS
Tandem deluje od leta 2017 predvsem na področju performansa. Svoj prvi peformans Levinje je izvedel ob otvoritvi razstave Pozdrav iz Celja v Galeriji Vžigalica v Ljubljani. Na tej razstavi je IvAn sodeloval tudi z instalacijo videoperformansa Inscenacije iz življenja Elde Piščanecec. Vsebinsko se je ukvarjal z raziskovanjem vlog žensk ter umetnikov v družbi in v umetniškem sistemu. Na razstavi Zavihajmo rokave leta 2018 v Likovnem salonu Celje je tandem izvedel performans Umetnik – birokrat. Tema performansa je spopad z vedno bolj obsežno birokracijo, ki so ji podvrženi umetniki in hkrati celotna družba.
Iva Tratnik je magistrirala na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Raziskuje različne umetniške prakse, med njimi tekstilne kolaže, oljna in akrilna platna, skulpturo, risbo, instalacije in druge site-specific intervencije. Aktivna je tudi na področju performativnih praks (skupina SIVA, IvAn, eksperimentiranje z glasom v okviru Cirkulacije2, nastopi na predstavah butoh plesa). Deluje samostojno ali v začasnih kolektivih.
Andreja Džakušič je interdisciplinarna ustvarjalka sodobne umetnosti, performerka, intermedijska umetnica in pedagoginja v kulturi. Ukvarja se predvsem z družbeno angažirano umetnostjo, umetnostjo v javnem prostoru in skupnostno umetnostjo. Aktivno deluje v Društvu likovnih umetnikov Celje in soorganizira projekte (razstave, dogodke in festival umetniških akcij v javnem prostoru Vstop prost/Admission Free). Deluje v različnih kolektivih, kot so SIVA (skupaj s Simonom Macuhom in Ivo Tratnik), Javna branja, IvAn, idr.
 
DELA
Iva Tratnik, Andreja Džakušič,  IvAn - Umetnik – birokratIva Tratnik, Andreja Džakušič,  IvAn - Umetnik – birokratIva Tratnik, Andreja Džakušič,  IvAn - Umetnik – birokrat
Iva Tratnik, Andreja Džakušič, IvAn - Umetnik – birokrat (00:22:59)
Produkcija: SCCA-Ljubljana, 2018
Posnetek performansa Umetnik – birokrat tandema IvAn (Iva Tratnik in Andreja Džakušič), ki sta ga avtorici izvedli na odprtju razstave Zavihajmo rokave v Likovnem salonu Celje 8. maja 2018. Umetnici sta v performansu, ki sta ga napovedali kot mehanič...
 
LETNICE 6 desetletij
Zapri Prijavi se kot član
 
Uporabniško ime
Geslo
Remember me