Goran Devide / Borghesia
Št. 989
"Previše tenzije"
Avtor/ica: Goran Devide / Borghesia
Naslov: Previše tenzije
Podnaslov: Iz kompilacije glasbenih video spotov skupine Borghesia z naslovom
 
Trajanje: 00:03:39
Leto: 1985
Zvrst: Eksperimentalni video / Glasbeni video / Avtorski video / Računalniška grafika
 
Produkcija: FV Video, ŠKUC Forum

 
OPIS DELA

Računalniška animacija je video spot za skladbo skupine Borghesia. Avtor se poslužuje formalno enostavne računalniške animacije, ki zavoljo svetlobne črte na modri podlagi, ustvarja iluzijo globine. Močan kontrast funkcionira agresivno. Animirane antropomorfne figure se gibljejo skupaj in ena proti drugi, vedno pa med njimi obstaja napetost. Animacija je avtorjeva interpretacija odtujene in površinske civilizacije.(DIVA)


Video je del kompilacije glasbenih spotov skupine Borghesia z naslovom "Tako mladi" (Tako mladi, Divja horda, On, Preveč tenzije, Cindy, A.R., ZMR), ki je izšla kot prva video kaseta v širši regiji Jugoslavije pri Založbi FV leta 1985 in se  je uspešno distribuirala po alternativnih kanalih. Gre za majhne, skoraj filmske zgodbe, ki se ukvarjajo predvsem z ikonografijo telesa v urbanem prostoru. V enem od spotov je uporabljena pionirska računalniška grafika. (Vir: Videodokument)


Borghesia (1983-1989) je bila večmedijska skupina (koncertni performansi, video dela, glasbeni spoti, videokasete in glasbene plošče in kasete), ki so jo sestavljali Zemira Alajbegović, Goran Devide (†), Aldo Ivančić, Neven Korda in Dario Seraval. Kot večmedijska skupina je delovala do leta 1989, pozneje (2009) sta Aldo Ivančić in Dario Seraval nadaljevala kot glasbeni duo in obdržala isto ime.
 
IZ SKLOPA
 
DRUGA DELA
Goran Devide - SovražnikGoran Devide - SovražnikGoran Devide - Sovražnik
Goran Devide - Sovražnik (0:04:28)
Produkcija: Škuc-Forum, FV video, 1984
Računalniška animacija je video spot za skladbo skupine Borghesia. Avtor se poslužuje formalno enostavne računalniške animacije, ki zavoljo svetlobne črte na modri podlagi, ustvarja iluzijo globine. Močan kontrast funkcionira agresivno. Animirane a...
 
LETNICE 2 desetletji
Zapri Prijavi se kot član
 
Uporabniško ime
Geslo
Remember me