O DIVI

Postaja DIVA je fizični in spletni arhiv umetniškega videa, filma in novomedijske umetnosti, ki ga pri Zavodu SCCA-Ljubljana razvijamo od leta 2005. Temelji na zbiranju video materialov v okviru razširjenega pojma nacionalnega konteksta in vključuje umetnike, ki delujejo v slovenskem in/ali mednarodnem prostoru. Vključuje tri osnovne kategorije: umetniško delo, dogodek in vir.

Arhiv je v stalnem procesu dopolnjevanja in izboljševanja, ki je opredeljen s točno določenimi postopki obravnave materialov in s tipologijo izrazoslovja, ki ustvarja kartografijo konceptualnih okvirov, znotraj katerih obravnavamo video delo ali kateri drugi avdiovizualni material. Tak sistem zagotavlja sorazmerno zanesljiva orodja, s katerimi je mogoče omiliti protislovja, ki nujno nastanejo, ko arhivski sistem trči z zelo raznolikimi avtorskimi pristopi.

Video arhiv visoke kvalitete (resolucije) in izbrana literatura sta na voljo javnosti v SCCA knjižnici / Divini mediateki.

 
DIVA v Galeriji ŠkucDIVA v Galeriji ŠkucDIVA v Galeriji Škuc
Nika Grabar - DIVA v Galeriji Škuc (00:15:57)
Podnaslov: Video esej (Svet umetnosti, šola za kustose in kritike, šol. leto 2008/09)
Produkcija: SCCA-Ljubljana, 2009
DIVA v Galeriji Škuc je video esej, ki je nastal v času študijske razstave fizičnega in spletnega arhiva video umetnosti DIVA v Galeriji Škuc leta 2009. Trenutno ste na straneh DIVE, ki se vsakodnevno spreminja. Avtorica Nika Grabar...
Format OblivionFormat OblivionFormat Oblivion
Nika Grabar - Format Oblivion (00:14:43)
Podnaslov: How to Connect Contents of AV Archives
Produkcija: SCCA-Ljubljana, 2012
Video esej je nastal kot zaokrožena predstavitev projekta Kako povezovati vsebine AV arhivov? z razstavo, predavanjem in projekcijo v Galeriji Vžigalica ter delavnico v Projektni sobi SCCA. Dokumentacija in arhiviranje medijskih materialov sta danes nuj...
Zapri Prijavi se kot član
 
Uporabniško ime
Geslo
Remember me