O nas

Projektna skupina DIVA je začela z načrtnim vzpostavljanjem arhiva in spletne strani Postaja DIVA leta 2005. V skupini so do zdaj delovali številni člani, ki so pokrivali vse segmente arhiva, od vodenja, urednikovanja, svetovanja do spletnega programiranja in oblikovanja.

Projektna skupina DIVA deluje tudi kot posvetovalno telo pri vprašanjih sistemskega urejanja arhiva. Med člani potekajo intenzivni procesi raziskovanja na podlagi konkretnih primerov in aktualnih nalog, pa tudi obsežnejše diskusije o konceptualnih vprašanjih digitalizacije, o vsebinskih opisih, izrazoslovju in drugih načelnih odločitvah. Projektna skupina deluje v tesni povezavi z avtorji umetniških del in drugimi strokovnjaki (kritiki, kuratorji, teoretiki …) iz slovenskega in mednarodnega prostora, pripravlja interne posvete in javne dogodke (seminarji, razstave, predavanja, posveti, delavnice).

 
DIVA StudioDIVA StudioDIVA Studio
Sašo Sedlaček - DIVA Studio (0:49:10)
Podnaslov: Oddaja v okviru iniciative za ustanovitev medijske avtonomne cone Infokalipsa zdaj!
Produkcija: Aksioma - Institute for Contemporary Art, Ljubljana; co-production: Kapelica Gallery, 2008
Sašo Sedlaček si je v okviru iniciative za ustanovitev medijske avtonomne cone, Infokalipsa zdaj!, prizadeval za sprostitev dela televizijskih FM valov v nekomercialne, kulturne oziroma umetniške namene. Iniciativo je leta 2008 predstavil v...
Zapri Prijavi se kot član
 
Uporabniško ime
Geslo
Remember me