Novice

Z objavo DIVINIH novic opozarjamo na javne predstavitve, razstave, projekcije, sodelovanje na mednarodnih prizoriščih in druge zanimive dogodke, pri katerih sodelujejo video umetnice in umetniki, ki so svoja dela vključili v arhiv Postaja DIVA. Predstavljamo tudi tiste dogodke, ki jih organizira Postaja DIVA (SCCA-Ljubljana), da bi razširjali poznavanje video umetnosti v lokalnem in mednarodnem prostoru.

 
DIVA v Celju, Zagrebu in Varšavi - 27. jun. 2018

Maja in junija je Postaja DIVA veliko potovala in v različnih formatih gostovala v treh evropskih mestih: v Celju na razstavi Zavihajmo rokave! v Likovnem salonu Celje, v Zagrebu na projekciji izbora Svet te je dolžan živeti II v okviru programa Klubvizija v Multimedijskem centru, v Varšavi pa na konferenci Revisiting Heritage v Narodnem muzeju. 

Na razstavi Zavihajmo rokave! v Likovnem salonu Celje sta kustosinji (Vesna Bukovec in Maja Hodošček) izbor video del črpali tudi iz našega arhiva DIVA. V Zagrebu je naša lanskoletna sodelavka Anita Budimir predstavila svoj izbor Svet te je dolžan živeti II v okviru programa Klubvizija v Multimedijskem centru. V Varšavi pa je Barbara Borčić Postajo DIVA predstavila na konferenci Revisiting Heritage v Narodnem muzeju (s projekcijo video eseja Nike Grabar DIVA v Galeriji Škuc) in se v predavanju osredotočila na dve video praksi iz arhiva: dela Mihe Vipotnika iz sedemdesetih let in skupine Laibach / Marijana Osole ̶  Maxa iz osemdesetih let.

Zapri Prijavi se kot član
 
Uporabniško ime
Geslo
Remember me